Planificació de la jubilació

Has pensat què vols fer quan siguis gran? Com et veus d’aquí 20-25 anys? Potser t’agradaria viatjar? Estudiar? Descansar…

Tots som conscients de que quan ens jubilem, serà molt difícil mantenir el mateix nivell d’ingressos d’abans de jubilar-nos: és molt problable que l’actual sistema públic de pensions hagi fet fallida (al 2065 hi haurà 15 milions de pensionistes, al 2014 eren 9,2 milions) i que per tant, si arribem a cobrar alguna pensió, sigui molt més reduïda que la que actualment cobren els jubilats (actualment, la pensió màxima de jubilació és de 2.500 euros, la mitjana de 1.020 euros i la mínima de 634 euros).

Per tant, si vols mantenir el teu nivell d’ingressos actuals quan et jubilis, pots fer diferents coses:

  • arriscar, invertint en borsa per exemple
  • estalviar, acumulant capital de mica en mica
  • renunciar al nivell de vida desitjat, i als teus somnis de futur
  • continuar treballant, i allargar l’edat de jubilació efectiva

Si el què vols és poder fer una correcta planificació de la jubilació, has de pensar primer quins objectius vols assolir a la jubilació, i aleshores, definir una estratègia d’acord amb els diferents instruments de previsió social que existeixen al mercat.

Quins son els principals errors en els que podem caure a l’hora d’estalviar per a la jubilació?

  • Començar tard, i aleshores l’esforç que hem de fer ha de ser molt més gran
  • No planificar-ho, i per tant, incrementar el risc substancialment
  • Estalviar estacionalitzadament (per exemple, a final d’any) fet que comporta tenir una més gran volatilitat, que no pas si anem fent aportacions periòdiques

La millor manera d’estalviar a llarg termini és fer-ho amb un bon assessorament. A MCP Assegurances us oferim un pla personalitzat per estalviar de cara a la vostra jubilació, adaptant els vostres objectius als diferents instruments asseguradors que existeixen al mercat. I de la ma sempre de companyies especialistes i líders en el mercat mundial.