NEWSLETTER #9 PLANIFICAR EL NOSTRE FUTUR

Dilluns, 25 de gener del 2021

---

DESTACAT

Què vols fer quan siguis gran?

Per poder gaudir de la jubilació que ens imaginem, hem de començar a estalviar ara.

Com et veus d'aquí a 20-25 anys? T'agradaria estudiar? Viatjar? Dedicar-te plenament a la teva afició preferida?

Decideixis el què decideixis, tindràs molts més anys per fer-ho que no pas els teus pares o avis, perquè l'esperança de vida actual és molt superior a la seva. I com que tindràs molts més anys per gastar diners, n'hauras de començar a estalviar més, abans.

A part d'una major esperança de vida, el què ens fa diferents dels nostres pares és que cobrarem una pensió molt més reduïda que la seva. En part, perquè el sistema públic de pensions actual no és sostenible a mig/llarg termini, i en part, perquè la tendència que marca la UE és que la taxa de substitució (el % de pensió cobrada respecte el salari abans de la jubilació) passi del 75% actual espanyol al 53% de la mitjana de la OCDE.

En resum, que si volem jubiliar-nos i mantenir un nivell de vida correcte, haurem de disposar dels estalvis acumulats durant la vida laboral.

I quan parlem d'estalvis, un factor fonamental és el temps. Planificar la nostra jubilació amb temps ens permetrà aconseguir unes millors prestacions. Perquè amb temps, podrem acumular més capital. I perquè a llarg termini, les inversions sempre solen ser positives.

Així doncs, si no vols que et passi com a la cigala del conte, comença a estalviar ja.

I hi ha diferents productes que et poden ajudar a estalviar. La diversificació és sempre el millor consell quan parlem d'estalvis: dependrà de l'edat en què comencis, del teu nivell de vida desitjat a la jubilació, de la teva capacitat d'estalviar, del teu perfil de risc... Des d'inversions immobiliàries, passant per dipòsits bancaris, fons d'inversió, accions, plans d'estalvi assegurats, plans de pensions... 

Des del punt de vista assegurador, hi ha productes pensats especialment per la jubilació que tenen importants estavls fiscals i que gaudeixen de l'avantatge de garantir el capital futur, com ara els PPA o els PIAS.

Si vols saber les diferències entre uns i altres, posa't en contacte amb nosaltres i t'aconsellem el que més et convé. 

---

DE LA MA

ALLIANZ PENSIONES CONSOLIDADO

Allianz ha dissenyat un Pla de Previsió Assegurat amb una rendibilitat assegurada des del primer moment

A diferència dels Plans de Pensions, amb el Allianz Pensiones Consolidado no hi ha possibiltat d'obtenir rendibilitats negatives. Existeix un interès assegurat des del primer euro d'aportació, garantint les prestacions a la jubilació.

A més a més d'aquest tipus d'interès mínim garantit, cada any, en funció de la cojuntura dels tipus d'interès, el producte ofereix una rendibilitat superior durant l'anualitat de l'assegurança.

Es tracta d'un producte totalment flexible: es pot adaptar el pla d'estalvi inicialment pactat, depenent de la situació de cada moment. A més a més, es poden fer aportacions extraordinàries, incrementant les prestacions establertes.

I si es contracta abans del 31/12/2015, ofereix una rendibilitat garantida del 3% durant el primer any (TAE 1%)

---

VALORS

Professionalitat

Abans de qualsevol contractació, els corredors estem obligats a facilitar informació al client, suficientment motivada, sobre les opcions d'assegurança seleccionades, en funció del nostre criteri professional

---