NEWSLETTER #34 TECNOLOGIA I ASSEGURANCES

Dilluns, 25 de gener del 2021

---

DESTACAT

Llars intel·ligents

Cada vegada és més habitual que les llars disposin d'aparells connectats al mòbil, que permeten controlar des de la calefacció fins a la porta d'accés a l'habitatge o la seguretat.

Des d'endolls intel·ligents per controlar quan s'encén o s'apaga qualsevol dispositiu elèctric (que val poc més de 20€), fins a una nevera intel·ligent que sap què hi ha a la nevera i que permet fer la compra del què falta des d'una aplicació mòbil (a partir de 5.000€), passant per una bombeta intel·ligent, que emmagatzema energia o un pany intel·ligent, que es pot obrir o tancar amb el mòbil, i ens permet saber qui i quan ha entrat o sortit de casa.

Tots aquests aparells domòtics són cada vegada més habituals a les nostres llars. Ens permeten controlar la despesa elèctrica, millorar la seguretat de la llar i fer-nos la vida més còmoda. Però, a nivell assegurador, com ens pot ajudar tota aquesta tecnologia?

Les companyies asseguradores no han passat per alt la irrupció de la internet de les coses. Tot al contrari. Estan fent servir aquesta intel·ligència artificial i l'anàlisi de les dades que aporten aquests dispositius, per dissenyar productes totalment adaptats a les necessitats dels clients. Per posar un exemple, si saben quants dies l'habitatge està desocupat per vacances, poden adaptar les garanties i els capitals a aquests períodes de temps.

Per altra banda, el fet de tenir un control en temps real del què passa a casa (amb càmeres de seguretat, per exemple), pot ajudar a que en cas de sinistre, es pugui donar una resposta immediata per part dels serveis d'assistència de les companyies, i aminorar, per tant, les conseqüències del sinistre.

Algunes companyies ja han començat a introduir també els vídeo peritatges, de manera que la gestió i la tramitació dels sinistres cada vegada serà més àgil i còmoda.

Si les companyies tenen molta més informació sobre els habitatges, podran ser més precises a l'hora de cotitzar els riscos, i oferir unes cobertures encara més personalitzades, per millorar sobretot en la prevenció i la detecció de sinistres, que faran baixar la freqüència de la sinistralitat a la llar. Tot això hauria de revertir en un ajust de les primes actuals. Veurem com evoluciona. Temps al temps.

I per acabar, una reflexió final... Amb l'ànim de millorar la connectivitat, augmentar el nostre benestar, controlar les despeses de la llar, estar més segurs dins de casa... estem cedint les nostres dades a empreses que cada vegada tenen més informació sobre els nostres hàbits de consum, salut, seguretat... Hem de ser molt curosos a l'hora de cedir aquesta informació, i assegurar-nos que aquestes empreses fan un tractament correcte de les nostres dades. En aquest aspecte, les companyies asseguradores hauran de fer un esforç addicional per oferir el màxim de seguretat i confiança als clients.

---

DE LA MA

HOGAR 2018 PLUS ULTRA

 Plus Ultra ha remodelat el seu producte estrella de la llar per adaptar-lo a les noves necessitats d'avui en dia. Un producte totalment flexible, que permet incorporar les cobertures més noves: desembossament de canonades sense danys, trencament de pantalles de telèfon mòbil o fins i tot el robatori dins del maleter del cotxe. I a un preu realment competitiu!

---

REPTE 2019

Ajuda'm a continuar ampliant la xarxa de clients

Durant el 2016, 2017 i el 2018 molts de vosaltres ja heu gaudit de les "experiències" SmartBox. I vull que sigueu molts més encara!!!!!!

Recomana'm als teus coneguts, familiars i veïns. Si algun d'ells acaba contractant una nova pòlissa valorada en 300€ o més anuals, rebras com a obsequi una capsa regal SMARTBOX!

---

VALORS

Seguretat

 Tots els corredors, per poder exercir com a tals, hem d'estar inscrits en un Registre Administratiu Especial de la DGPFAT de la Generalitat de Catalunya, i sotmesos a la seva inspecció i control. En el meu cas, el número de registre és el F226GC. Pots accedir a tota la informació clicant aquí

A més a més, estic col·legiada al Col·legi de Mediadors d'Assegurances de Barcelona, amb el número 71.421. Pots accedir a la web del col·legi i consultar les meves dades clicant aquí

---