PerMariàngels

Contractar una assegurança de vida

L’assegurança de vida és la que contractes pensant en qui més t’estimes. Perquè si mai et passa res a tu, el seu futur pugui ser una mica més estable, econòmicament parlant.

Per això, és molt important pensar bé el capital que s’ha d’assegurar. Però també et convé conèixer les garanties que més t’interessen contractar, ja que poden variar en funció del teu perfil professional o dels teus hàbits i necessitats econòmiques.

És molt important comptar amb un bon assessorament professional, algú que et conegui, que sàpiga les teves necessitats i que pugui oferir-te el producte que millor s’hi adapti.

Per on començar?

En primer lloc, cal saber quin capital necessites assegurar. El millor és fer una llista de les principals despeses:

 • Si tens cap hipoteca, quin capital queda pendent d’amortitzar? Durant quant de temps?
 • Tens préstecs personals pendents? del cotxe? de les reformes? Quant temps queda?
 • Quines altres despeses fixes mensuals has d’assumir? Per exemple: lloguer de l’habitatge principal o secundari, si no és de propietat, escola del/s fill/es, mútua de salut…

Un cop tinguis clares les despeses, calcula durant quant de temps vols que la teva família les tingui cobertes, en cas que tu faltis.

Si vols, afegeix-hi un import pels estudis de grau superior dels fills, per exemple.

D’aquesta manera, tindràs una idea aproximada del capital que necessites assegurar. Tingues en compte que la pòlissa es pot contractar amb revalorització anual, per tal de mantenir el capital actualitzat.

Quines garanties cal contractar?

Com deia al principi, un cop tens una idea del capital, has de pensar bé quines garanties vols contractar.

La garantia principal d’una assegurança de vida és la cobertura de mort per qualsevol causa. A partir d’aquí s’hi poden afegir garanties addicionals: incapacitat absoluta, incapacitat total, malalties greus, capitals addicionals en cas de mort per accident o mort per accident de circulació…

És important adaptar la nostra assegurança de vida a les nostres necessitats i hàbits. Si la nostra professió és molt específica, ens convindrà contractar millor una incapacitat total i no una absoluta. Si viatgem sovint amb cotxe, potser ens convé assegurar un capital addicional en cas de mort o incapacitat per accident.

Pel contrari, si no tenim persones dependents, potser ens interessa més contractar la garantia de malalties greus o una bona garantia de incapacitat total.

Saps quina diferència hi ha entre la incapacitat absoluta i la total?

Semblen dos adjectius molt semblants, però la veritat és que modifiquen totalment la garantia, i pot suposar cobrar o no el capital assegurat.

La incapacitat permanent absoluta (IPA) és la que incapacita per complert al treballador per a qualsevol professió u ofici.

La incapacitat permanent total (IPT), és la que incapacita al treballador per fer la seva feina o les parts fonamentals de la seva professió habitual, sempre que pugui dedicar-se a fer-ne una altra de diferent.

Només un 30% de les incapacitats que atorga la seguretat social són absolutes, i un 70%, totals

La seguretat social cada vegada fa més complexa la concessió d’una IPA, de manera que la majoria de les que s’otorguen són les IPT.

En aquest quadre pots veure el nombre de persones que cobren la pensió per incapacitat a Espanya (IPA o IPT) i l’evolució al llarg dels anys:

Tot i això, la majoria de pòlisses que es comercialitzen al mercat espanyol asseguren la IPA i no la IPT. I per aquesta raó, és molt probable que en cas que malauradament pateixis una incapacitat, et concedeixin una IPT, i no puguis cobrar res de la teva pòlissa, perquè tens assegurada una IPA i no una IPT.

Per tant, és molt important comptar amb un bon assessorament professional, per tal de contractar l’assegurança de vida amb les garanties que realment necessitis.

A més a més, l’assegurança de vida s’ha d’anar adaptant al teu ritme de vida: la teva situació familiar no serà la mateixa ara que d’aquí 10 anys!

Tens l’assegurança de vida contractada a la teva entitat financera? Compte!

Si és el cas:

 1. Demana un duplicat actualitzat de la pòlissa, amb les condicions particulars i generals del contracte
 2. Comprova que el capital assegurat és el correcte (sobretot si has amortitzat capital)
 3. Mira quines garanties tens contractades
 4. Davant de qualsevol dubte, posa’t en contacte amb el teu mediador de confiança

I tingues en compte que:

El teu banc no et pot vincular els canvis de la teva hipoteca amb la contractació d’una assegurança. Llegeix l’article aquí

Que no t’enganyin! Durant l’últim any, la banca acumula més de 100 demandes per vincular crèdits a la contractació d’assegurances. Llegeix-ho aquí

PerMariàngels

I tu, com et prepares per a la jubilació?

Quan pensem en la jubilació, sempre la veiem lluny (alguns la tenen més lluny que d’altres, és veritat). Però el que és cert, és que mica en mica ens hi acostem i cal que ho fem el més ben preparats possible. Vet aquí uns consells per arribar-hi de la millor manera:

Cuida’t

És important practicar un estil de vida saludable per arribar a la jubilació amb bona salut!

Calcula quants diners necessitaràs

Fes un càlcul dels diners que necessitaràs disposar cada mes per mantenir el teu nivell de vida, un cop deixis de treballar

Pensa-hi!

No t’enganyis… quan abans comencis a estalviar, més tranquil·lament la viuràs.

Analitza la teva situació actual i futura

Abans de contractar un producte d’estalvi, analitza les teves necessitats i el teu perfil de risc

Informa’t, compara i comprèn

Hi ha molts de productes diferents per estalviar. Tria el que necessitis i s’adapti millor a tu!

Tingues en compte el risc

Quan inverteixis els teus estalvis, tingues en compte que risc i rendibilitat van sempre de la ma

Avalua la rendibilitat, liquiditat i fiscalitat

Aquest són els tres aspectes claus que cal valorar a l’hora de triar un producte d’estalvi. Informa’t bé

Diversifica: no posis tots els ous al mateix cistell

Estalviar amb diferents productes suposa disminuir el risc. Controla-ho

Otorga poders i autoritzacions

Dessigna algú de la teva confiança que pugui tenir accés als teus comptes i fer gestions

Estalvia!

Mai és tard per començar a estalviar, si bé és cert que quan abans comencis, millor. L’estalvi constant i sistemàtic és la millor manera per disposar d’uns recursos suficients per quan et jubilis. I estalviar es pot fer de moltes maneres.

Els 3 aspectes clau que has de valorar en qualsevol producte d’estalvi:

1. Seguretat

L’expectativa de rendibilitat d’un producte d’estalvi depèn del seu nivell de risc. A l’hora de triar un producte, has de tenir molt clar si estàs disposat a assumir el risc de pèrdua del capital invertit a canvi d’una expectativa de rendibilitat superior. L’altra opció és tenir una expectativa de rendibilitat menor, sabent que quan et jubilis (o arribi el venciment del producte), recuperaràs tot el capital invertit o una gran part.

2. Disponibilitat

Has de tenir clar si per a tu és important poder disposar dels diners invertits abans d’arribar a la jubilació.

3. Fiscalitat

Un altre aspecte important és tenir en compte els avantatges fiscals del producte, si n’hi ha. És molt comú que en el sistema fiscal, s’exigeixi que el producte es mantingui fins a l’edat de jubilació o es cobri d’una determinada manera (renda vitalicia, per exemple)

PerMariàngels

Deixa-ho tot ben lligat

La mort és inesperada: tots sabem que hi hem de passar, però ningú sap quan serà.

Per això, perquè no sabem quan morirem, ni en quines circumstàncies, és del tot recomanable disposar d’una assegurança d’enterrament.

Hi ha qui creu que amb el que costa una assegurança d’enterrament, es paga la defunció de sobres. Res més lluny de la realitat.

L’assegurança d’enterrament no cobreix només el cost del sepeli. Darrere de cada defunció, hi ha moltes gestions que s’han de fer: des de tramitar la baixa a la seguretat social fins al canvi de titularitat del subministres, passant per l’obtenció del certificat d’últimes voluntats, entre moltes d’altres.

L’aspecte fonamental del servei que dona l’assegurança de decessos és la tranquil·litat. Tranquil·litat de saber que quan passi l’inevitable, tot estarà ben lligat.

El valor de cualquier seguro no puede calcularse sumando las primas que se pagan a lo largo de la vida; sino por la prestación que ofrece. En este caso está clara: garantizar que el servicio estará cubierto desde que se empieza a pagar la primera prima.

Andres Romero Peña. President de la Comissió Tècnica de Decessos de Unespa i Conseller Director General de Santa Lucía

Quant costa un enterrament avui en dia?

En aquest article de l’OCU de l’octubre del 2021, pots comprovar el preu dels enterraments i incineracions a diferents ciutats espanyoles. Per exemple, a la ciutat de Barcelona un enterrament bàsic costa 3.863€, mentre que la incineració, passa dels 4.000€.

Si es vol un eterrament més complert el preu sol estar entorn dels 6.500€, i si es vol un servei amb extres, el cost mínim sol ser d’uns 10.000€.

Per acabar, en el cas que fos necessària una repatriació des de l’estranger, caldria afegir-hi uns 6.000€.

Què inclou l’assegurança d’enterrament?

L’assegurança de decessos és una assegurança sense carències ni franquícies.

Cobreix totes les despeses associades al sepeli en el moment en què passi i des del minut zero. Entre d’altres: tanatori, fèretre, flors, enterrament o incineració segons el costum de cada zona, cotxe fúnebre o esqueles.

Així mateix, s’inclouen una sèrie de serveis per ajudar als familiars a realitzar els tràmits necessaris després de la defunció: baixes a la seguretat social, tramitació de les pensions de viudetat o orfandat, certificat d’ultimes voluntats o canvis de titularitat del serveis (aigua, llum, gas…) o la gestió final de la vida digital.

L’assegurança de decessos a l’estat espanyol

Al 2020, més de 22 milions de persones a l’estat espanyol tenien contractada una assegurança d’enterrament, gairebé el 47% de la població.

Això vol dir que 3 de cada 5 persones que es moren a l’estat, són ateses per l’assegurança de decessos.

És l’assegurança voluntària més contractada a l’estat, juntament amb la de vida i la d’automòbil.

Segons ICEA, al 2020 el tram d’edat amb més persones assegurades era el de 40 als 60 anys.

PerMariàngels

No baixis els ingressos

Quan patim un accident o malaltia, els que treballem tenim una disminució dels ingressos. Això pot fer perillar el nostre ritme de vida o fins i tot, la viabilitat del nostre negoci, en el cas de ser autònoms.

La prestació per ILT (Incapacitat Laboral Temporal) de la Seguretat Social cobreix una part (no tota) d’aquesta pèrdua de rendes:

Del 4t al 20è dia de baixa es cobra el 60% de la base reguladora, i el 75% a partir del dia 21

Si treballes per compte d’altre, pot ser que el conveni col·lectiu del teu sector tingui unes altres condicions més avantatjoses.

Si treballes per compte propi, durant els dos primers mesos hauràs de continuar pagant la quota d’autònoms. Aquí tens un exemple de quina indemnització líquida rebries de la seguretat social en cas d’estar de baixa per malaltia.

A part, hi ha una sèrie de despeses fixes que hauras de continuar assumint encara que estiguis de baixa. Es calcula que, en general, entorn d’un 30% dels ingressos corresponen a aquest tipus de despeses (lloguer del local, subministraments, línies de crèdit…).

Per incrementar la indemnització de la seguretat social i donar cobertura a totes les despeses fixes del teu negoci, la millor manera de fer-ho és contractant una assegurança de baixa per malaltia o accident, el que es coneix normalment com una assegurança de ILT.

Una assegurança de ILT t’assegura:

 • Una indemnització diària en cas de baixa per malaltia i/o accident.
 • Es pot contractar amb franquícies o sense. Al mercat hi ha opcions per a totes les butxaques: des de 0 fins a 90 dies. Tu tries el que més et convingui.
 • Una indemnització en cas d’intervenció quirúrgica.
 • Una indemnització en cas d’hospitalització.

Es pot complementar amb garanties addicionals de vida:

 • Capital en cas de mort i de mort per accident.
 • Capital en cas d’invalidesa permanent (total o absoluta).

Tu tries la modalitat que més t’interessa:

 • Renda baremada, La companyia, en funció del tipus de malaltia o accident, paga en base al barem estipulat a la pòlissa, descomptant els dies de franquícia. És independent dels dies que estiguis de baixa. Es cobra al principi.
 • Renda tradicional. La companyia indemnitza en funció dels dies que estiguis de baixa, descomptant els dies de franquícia. Es cobra al final de la baixa.

A més a més, has de saber que si ets treballador autònom i tributes per estimació directa, pots desgravar-te fins a 500€ anuals de les assegurances que tinguis contractades de subsidi per malaltia i/o accident i salut.

En parlem? #enconfiança

PerMariàngels

Si vius de lloguer, assegura’t

Tot apunta a que el 2022 serà un any mogut en el tema dels lloguers d’habitatges. Per un costat, el govern estatal ha creat una ajuda de 250€ per als joves que es vulguin emancipar. Per l’altra, sembla que el 2022 serà un punt d’inflexió pel què fa al mercat d’habitatges de lloguer, on els experts del sector deixen entreveure un increment de la demanda i molt especialment dels preus, que poden arribar a pujar un 5%.

En aquest context, viure de lloguer té molts avantatges, sobretot si ets jove i pots acollir-te a l’ajuda, però també té riscos que convé tenir previstos i assegurats.

El propietari no està obligat a tenir cap assegurança i encara que en tingués una, la seva no protegeix al llogater ni als seus béns. Si ets llogater, has de tenir en compte que pots estar desprotegit si:

 • Causes danys al teu habitatge o al del teu veí
 • Ets responsable de danys a tercers
 • Et roben dins de casa o t’atraquen pel carrer

Així doncs, et convé una assegurança de la llar que:

 • Et cobreixi la teva responsabilitat, com a llogater o com a cap de família davant de tercers
 • En cas de robatori o atracament et doni cobertura
 • En cas que s’espatlli un electrodomèstic, t’envii un reparador

Actualment hi ha solucions asseguradores per cobrir tots aquests riscos a través d’una assegurança de la llar amb cobertures específiques per a llogaters. Fins i tot hi ha solucions que inclouen:

 • Defensa jurídica en cas de que el propietari no et vulgui tornar injustificadament la fiança
 • Despeses per pagar la mudança i la immobiliària en cas que hagis de deixar l’habitatge per motius legals

Si ets llogater, no pensis que ho tens tot assegurat. Al contrari! Protegeix els teus béns amb una bona assegurança.

En parlem?

PerMariàngels

Nadal ben assegurat

L’any passat van ser els grups “bombolla”. Aquest any, les paraules que més estan sonant de cara a les festes que s’apropen són vacunes, test d’antígens i PCR. La pandèmia no afluixa i cal trobar-nos amb totes les mesures de seguretat davant la Covid.

Però hi ha d’altres aspectes que no hem de menystenir, perquè són situacions que poden entelar l’ambient de celebració d’aquests dies.

Protegeix les teves dades

Aquests dies rebem molts missatges al mòbil, ja sigui per whatsapp o SMS. La majoria són felicitacions en forma de foto o gift. Però n’hi poden haver que rebem (segurament perquè el remitent no és conscient del risc) en format de fitxer (normalment .exe) que s’ha de baixar i instal·lar al mòbil. Pareu molta atenció, i en la mesura del possible, no baixeu cap fitxer. Pot ser un virus que s’instal·li al vostre mòbil i hackejar-vos les dades (personals, comptes de xarxes socials, comptes bancaris, targetes…).

I no només en l’àmbit personal, sinó també en el professional. Si ets treballadors autònom o empresari, pren les mesures per protegir-te del risc real de ciberatac. I no només es tracta de tenir instal·lat un antivirus. O et penses que la Generalitat, la Corporació Catalana de TV, el SEPE o Telefònica no compten amb un bon escut? L’any passat, un 76% de les PIME espanyoles van rebre un atac cibernètic. I és que els hackers prefereixen atacar les petites empreses doncs solen tenir uns escuts de seguretat més febles, i els és més fàcil bloquejar els comptes. Saps qui és el més interessat en tenir les dades de la teva empresa? Tu!! Per tant, procura disposar d’una bona assegurança que et cobreixi aquest risc, perquè en cas de rebre un atac, els professionals de la companyia puguin solventar la incidència el més aviat possible i el negoci pugui continuar rutllant.

Protegeix la teva llar i el teu cotxe

L’assegurança de la llar és una de les més contractades a l’estat. Gairebé 3 de cada 4 habitatges compta amb una pòlissa que garanteix riscos diversos, com per exemple l’incendi, els danys per aigua o el robatori. Ara bé, la garantia que més es fa servir, i amb diferència, és la de danys per aigua. De fet, les estadístiques diuen que cada 12 segons hi ha una canonada que es trenca i provoca danys, que cada 26 segons es trenca un vidre i que cada 40 hi ha un dany elèctric.

Estalvia’t patiments durant aquestes festes i si encara no tens una assegurança de la llar contractada, fes-ho. Segur que en un moment o altra l’hauràs de fer servir, i esperem que no sigui enmig del dinar de Nadal.

Pel què fa al cotxe, entre el 24 de desembre i el 7 de gener es produeixen uns 65.000 accidents lleus. Són dies que tenim ganes d’arribar a casa dels pares o d’aquells familiars que fa temps que no veiem. I en cas de sinistre, es valora molt una resposta ràpida i adient de la nostra companyia d’assegurances. Si l’has contractat amb l’assessorament d’un mediador, tens la tranquil·litat de tenir la millor cobertura.

Protegeix la teva salut

En moments com els actuals, en què la pandèmia encara està ben viva, és molt important disposar d’una cobertura complerta de salut, que ens permeti poder accedir als especialistes mèdics o al metge de capçalera sempre que ens calgui, sense haver de fer cues, o bé rebre els tractaments necessaris sense haver-nos d’esperar.

Si vols tenir la millor cobertura de salut per tu i la teva família, demana’m informació de les diferents opcions que hi ha al mercat. En salut és molt important valorar i saber quines cobertures i tractaments estan inclosos en cada opció, així com també les carències que s’apliquen i com varia la tarifa al llarg dels anys. El preu és un factor més que s’ha de valorar, però no ha de ser ni l’únic ni el primer. En aquest enllaç tens un resum de les diferents companyies amb les que treballo aquest ram.

PerMariàngels

Claus per triar l’assegurança de salut

Triar una assegurança de salut és molt més que triar un preu. Estem fent una inversió en la nostra salut i molt possiblement, la de la nostra família. Justament per això, l’assegurança de salut sol ser una assegurança de llarga durada. Per aquest motiu, convé informar-se bé i pensar-ho millor abans de triar.

En aquest article us donaré una sèrie de claus que cal tenir presents a l’hora d’escollir la millor pòlissa de salut.

Preexistències, carències i copagaments

Són tres paraules imprescindibles quan parlem de pòlisses de salut. La “lletra petita” dels contractes de salut:

Preexistències: Malalties, seqüeles, dolències diagnosticades amb anterioritat a l’entrada en vigor de la pòlissa, i que sempre estaran excloses de cobertura

Carències: El període de temps que ha de passar perquè es tingui dret a totes o algunes de les cobertures contractades. Normalment, es solen eliminar quan es demostra que es prové d’una altra entitat. La única carència que mai s’elimina és la de l’assistència al part

Copagaments: Import que cal abonar per cada acte mèdic/ passi targeta. Es factura amb el rebut mensual de la pòlissa

La companyia

És interessant saber si es tracta d’una companyia d’assegurances o una mútua. En una companyia, els beneficis obtinguts van a parar als accionistes. En una mútua, els beneficis retornen als mutualistes (assegurats) en forma de més cobertures i serveis.

Quina opinió de la companyia en tenen els metges? En aquest gràfic, publicat al 2015 pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, pots veure el rànquing de les companyies segons l’opinió dels metges de la província de Barcelona. És l’últim rànquing publicat fins ara:

Tant o més important és conèixer la opinió d’altres usuaris. En l’enquesta que l’OCU va publicar el novembre del 2020, hi ha el rànquing de satisfacció dels clients d’assegurances de salut de tot l’estat:

El producte

La majoria de companyies tenen més d’un producte de salut. Per poder comparar productes cal saber:

 1. Si el producte té copagaments o no. I en cas que en tingui, si són alts, reduïts, progressius…
 2. Com es calcula la tarifa del producte: si el preu s’incrementa cada any en funció de l’edat, si hi ha trams d’edat
 3. Quin tipus de cobertures té: premium, altes, standard?
 4. Quins actes requereixen autorització prèvia de la companyia? Com es pot demanar?
 5. Quins centres de referència i metges hi ha inclosos al quadre mèdic?
 6. Existeix la possibilitat d’accedir a metges o centres de fora el quadre mèdic?

Coneix les cobertures

 1. Quines especialitats estan cobertes? Hi ha limitacions en les sessions de rehabilitació? La psicologia està inclosa?
 2. Inclou els accidents de trànsit i laborals?
 3. Inclou l’assistència en viatge a l’estranger? Quants de dies i fins a quin import?
 4. Quantes sessions de quiropòdia anuals estan incloses?
 5. Quines tècniques diagnòstiques inclou? Per exemple: anàlisis genètics, PET, endoscòpies, dermatoscòpia digital, ozonoteràpia, detecció del gangli sentinella…
 6. En oncologia: inclou noves tecnologies com ara la braquiteràpia, els anticossos monoclonals o les dianes terapèutiques?
 7. Com és la cobertura de pròtesis? Quines inclou? En cobreix el 100% del cost o hi ha un màxim anual? Hi ha un barem en funció del tipus de pròtesis? Inclou el material biològic i el d’osteosíntesis?
 8. Inclou tractaments amb noves tecnologies?
 9. Hi ha cobertura dental? Quins actes gratuïts té?
 10. Ofereix serveis addicionals? Acupuntura, homeopatia, medicina estètica, dietètica… a preus especials?
 11. Hi ha límit econòmic en la cobertura anual?

L’oferta econòmica

Hi ha condicions especials per a treballadors autònoms o pimes?

El preu que ofereixen inclou cap descompte? En cas afirmatiu, aquest descompte es manté durant tota la durada del contracte o és temporal?

Valoració personal

Un cop hagis fet aquest anàlisi, valora de l’1 al 10 quins aspectes consideres més importants per a tu i la teva família. Això et permetrà poder escollir la millor opció per assegurar la vostra salut.

I si ho prefereixes, posa’t en contacte amb mi i et prepararé un anàlisi personalitzat, atenent a les teves prioritats i per descomptat, de manera totalment gratuïta. En parlem? #enconfiança

PerMariàngels

Per què em convé tenir contractada una assegurança d’enterrament?

En la nostra societat, parlar de l’assegurança de decessos és tabú, com tot el que està relacionat amb la mort. No se’n vol parlar… I si d’una cosa podem estar ben segurs és que més tard que d’hora, tots marxarem d’aquest món 🙂

L’assegurança de decessos és un instrument que ens ajuda a estalviar de cara a l’inevitable. De fet, és de les assegurances més antigues que actualment es comercialitzen.

Se’n tenen notícies ja en temps dels babilonis, tot i que va ser durant l’edat mitjana que es van crear les primeres confraries, justament per donar sepultura i acompanyament als confrares difunts. A l’estat, les primeres companyies dedicades a aquest tipus d’assegurança van néixer a Galícia, a principis del segle XX.

Avui en dia, l’assegurança de decessos ha evolucionat bastant. Tot i això, el principal avantatge d’aquestes assegurances continua essent la prestació del servei en el moment de la defunció. El servei es basa en el capital assegurat, que en definitiva serà el que garantirà el servei. Aquest capital varia en funció de la població i de l’edat de l’assegurat. Orientativament es sol assegurar una xifra entre els 4.000€ i els 6.000€.

El cost de l’enterrament que paguen les companyies a les empreses fúnebres és molt més baix que el que paga una persona sense assegurança. I això, és perquè les companyies negocien amb les empreses el cost dels tanatoris, de les esqueles… aconseguint preus molt competitius.

A part de la prestació del servei, s’hi inclouen d’altres serveis com ara l’assistència en viatge, servei psicològic per la família, serveis jurídics o fins i tot dentals o assistencials.

Segons un informe de UNESPA, a l’any 2018 més del 60% dels enterraments van ser atesos per les companyies asseguradores. Una altra xifra interessant és que un 46,6% de la població espanyola té contractada una assegurança de decessos.

D’aquest informe, se n’extreu que Catalunya és dels llocs de l’estat on la contractació d’aquest tipus d’assegurança és més fluixa: a Barcelona el percentatge és del 35% i a Girona baixa fins el 25%. En canvi, paradoxalment és un dels llocs on els enterraments són més cars: al 2018 les províncies amb l’enterrament més car eren Madrid, Barcelona i Girona.

Vist tot plegat, la contractació d’una assegurança de decessos és del tot recomanable:

 • És una manera d’estalviar per un concepte molt concret i que segur que passarà
 • Assegures el cost, de manera que aprofites els preus més econòmics pactats entre les companyies i les funeràries
 • Arribat el moment, la família només s’ha d’ocupar per estar amb els seus i passar el dol. De la resta i de tota la burocràcia, se n’ocupa la companyia
 • A part del servei d’inhumació, hi ha tota una sèrie de serveis molt avantatjosos inclosos i que es poden fer servir des del primer moment: assistència en viatge, assistència jurídica, assistència mèdica i dental…

Si vols tenir més informació sobre aquest producte, veure quins pressupostos hi ha, o saber amb més detall totes les cobertures del contracte, posa’t en contacte amb mi i en parlem #enconfiança

PerMariàngels

Els riscos d’un ciberatac

Segurament no t’has plantejat que el teu negoci pugui ser susceptible de patir un atac cibernètic, perquè segurament tens un antivirus contractat, o fas còpies de seguretat periòdicament, o les teves dades no penses que puguin interessar a ningú…

Doncs la realitat no pot estar més lluny d’aquesta percepció:

L’antivirus no protegeix a nivell global l’empresa. O potser les grans companyies que han patit un ciberatac i han sortit a les notícies, no disposaven d’un antivirus potent i fins i tot d’un equip d’informàtics i experts en seguretat al darrere?

Les còpies de seguretat no són un bon sistema davant d’un atac cibernètic, ja que és el primer que els atacants busquen i xifren per demanar un rescat.

Hi ha un mercat negre de dades a nivell mundial. Les dades de la teva empresa poden interessar a algú de l’altra punta de món, que està disposat a pagar diners per aconseguir-les.

Segons Deloitte, en el seu informe sobre l’estat de la ciberseguretat a Espanya al 2020, un 76% de les empreses espanyoles han patit algun tipus d’incident en els últims 6 mesos. I les empreses que són objectiu dels ciberatacants solen ser les petites i mitjanes, que inverteixen molt poc en seguretat i per tant, tenen un risc molt més alt de patir-ne les conseqüències.

Destacaria 3 tipus de riscos als que exposem la nostra empresa davant d’un ciberatac:

 1. La Responsabilitat Civil
 2. La reputació de la nostra empresa
 3. La pèrdua de productivitat i per tant, la continuïtat de negoci

Et proposo 3 accions per limitar aquestes amenaces al màxim:

a. Tenir consciència de la importància de la ciberseguretat en el nostre negoci, ja sigui una empresa industrial o de serveis

b. Aplicar els consells bàsics de seguretat que ens recomanen els experts en seguretat Lazarus

 1. Utilitzar contrasenyes difícils. S’estima que un 10% dels espanyols fa servir la mateixa contrasenya per tot. Això és posar-ho massa fàcil als hackers
 2. Utilitzar diferents mètodes d’autenticació
 3. Reforçar la seguretat del correu electrònic. El correu electrònic sol ser una de les portes d’entrada dels atacants. Cal invertir en un sistema de comunicació segur a través del mail.
 4. Actualitzar el software de gestió.
 5. Utilitzar el protocol HTTPS a la teva pàgina web. D’aquesta manera, amb l’us d’un certificat SSL/TLS es xifra la informació personal que s’hi introdueixi i els atacants no hi podran accedir.

c. Protegir el nostre negoci amb una pòlissa d’assegurança de ciberprotecció, d’aquesta manera transferim els riscos a la companyia asseguradora. Avui en dia, les companyies ofereixen productes que no només es posen en marxa en cas d’un atac, sinó que també ofereixen serveis preventius per analitzar la vulnerabilitat del nostre negoci, fer un estudi sobre l’adequació en matèria de protecció de dades o fins i tot instal·lar una aplicació per evitar possibles segrestos. Pots veure’n més detalls aquí.

Si vols tenir ben protegit el teu negoci, parlem-ne #enconfiança