No baixis els ingressos

PerMariàngels

No baixis els ingressos

Quan patim un accident o malaltia, els que treballem tenim una disminució dels ingressos. Això pot fer perillar el nostre ritme de vida o fins i tot, la viabilitat del nostre negoci, en el cas de ser autònoms.

La prestació per ILT (Incapacitat Laboral Temporal) de la Seguretat Social cobreix una part (no tota) d’aquesta pèrdua de rendes:

Del 4t al 20è dia de baixa es cobra el 60% de la base reguladora, i el 75% a partir del dia 21

Si treballes per compte d’altre, pot ser que el conveni col·lectiu del teu sector tingui unes altres condicions més avantatjoses.

Si treballes per compte propi, durant els dos primers mesos hauràs de continuar pagant la quota d’autònoms. Aquí tens un exemple de quina indemnització líquida rebries de la seguretat social en cas d’estar de baixa per malaltia.

A part, hi ha una sèrie de despeses fixes que hauras de continuar assumint encara que estiguis de baixa. Es calcula que, en general, entorn d’un 30% dels ingressos corresponen a aquest tipus de despeses (lloguer del local, subministraments, línies de crèdit…).

Per incrementar la indemnització de la seguretat social i donar cobertura a totes les despeses fixes del teu negoci, la millor manera de fer-ho és contractant una assegurança de baixa per malaltia o accident, el que es coneix normalment com una assegurança de ILT.

Una assegurança de ILT t’assegura:

  • Una indemnització diària en cas de baixa per malaltia i/o accident.
  • Es pot contractar amb franquícies o sense. Al mercat hi ha opcions per a totes les butxaques: des de 0 fins a 90 dies. Tu tries el que més et convingui.
  • Una indemnització en cas d’intervenció quirúrgica.
  • Una indemnització en cas d’hospitalització.

Es pot complementar amb garanties addicionals de vida:

  • Capital en cas de mort i de mort per accident.
  • Capital en cas d’invalidesa permanent (total o absoluta).

Tu tries la modalitat que més t’interessa:

  • Renda baremada, La companyia, en funció del tipus de malaltia o accident, paga en base al barem estipulat a la pòlissa, descomptant els dies de franquícia. És independent dels dies que estiguis de baixa. Es cobra al principi.
  • Renda tradicional. La companyia indemnitza en funció dels dies que estiguis de baixa, descomptant els dies de franquícia. Es cobra al final de la baixa.

A més a més, has de saber que si ets treballador autònom i tributes per estimació directa, pots desgravar-te fins a 500€ anuals de les assegurances que tinguis contractades de subsidi per malaltia i/o accident i salut.

En parlem? #enconfiança

Quant a l'autor

Mariàngels administrator